Bangkok: Primera presa de contacte

Una vegada deixada enrera la Índia arribem a Thailàndia, a la seva capital, Bangkok. Arribem al seu macro aeroport a unes hores tempestives. A la una de la nit el nostre avió aterra i a partir d’aquí, comença la nostra aventura per poder arribar fins al centre de la ciutat.

Durant el dia és bastant més fàcil i molt més barat, però a aquestes hores hem d’agafar un taxi que ens porti a Kao San Road. De totes maneres, si haguéssim sabut abans com era l’aeroport, ens haguéssim quedat a passar la nit i esperar que entressin en funcionament els altres mitjans de transport. Un cop aconseguim taxi arriba la primera discusió, primer perquè no vol engegar el taxímetre i després perquè ens vol fotre una estillada de les grosses.

bangkok 1 (16)bangkok 1 (6)

                                                                                                                                                                                                                                                       Després d’un trajecte d’allò més entrentigut arribem a Khao San Road, la zona motxillera de Bangkok i la zona de festa per excel·lència. Quan veiem el percal quedem una mica impactats i pensem que tot just ens llevem anirem a buscar un altre lloc per dormir.

bangkok 1 (13)

Al final arribem al Guest House, que queda en un carrer adjacent de Khao San i podem veure que s’hi està més tranquil del que pensàvem. Només deixar motxilles anem a menjar alguna cosa, estem afamats, i per sort, encara hi ha llocs oberts per menjar alguna cosa entremig de tot el merder. Ens n’anem al llit gairebé a les quatre del matí, quin ritme i és que l’ambient al carrer no para, gent i més gent, música, festa i joves turistes amb alts nivells d’alcohol en sang. Per nosaltres això no és el paradís perquè la festa a aquestes alçades de la nostra vida ja no és una prioritat, som més de fer una birra en bona companyia 😀

bangkok 1 (10)Bangkok 1 (49)

                                                                                                                                                                                                                                                           A Khao San Road pots trobar tot tipus d’allotjaments, botigues de souvenirs i roba barata, llocs per gaudir d’un bon massatge thailandés a peu de carrer, restaurants, llocs de menjar de carrer, locals per prendre alguna cosa, multitud d’agències de viatge que organitzen tours per la zona i viatges a zones properes i el més curiós gent que es dedica falsificar carnets i títols de tot el que vulguis 🙂 I tot això, amb la comissaria de policia al costat, surrealista totalment!!!

bangkok 1 (8)bangkok 1 (9)

                                                                                                                                                                                                                                                     

bangkok 1 (11)bangkok 1 (12)

                                                                                                                                                                                                                                                     

bangkok 1 (14)bangkok 1 (15)

                                                                                                                                                                                                                                                     

bangkok 1 (53)bangkok 1 (52)

                                                                                                                                                                                                                                                       Després de dormir només unes quatre horetes, ens llevem ben aviat perquè ens espera una feinada durant tot el dia, hem d’anar a l’ambaixada de la Xina per saber com fer per entrar en aquest país via Thailàndia en uns mesos. Abans de tot, passem per un dels mítics supermercats de Thailàndia, el 7Eleven per comprar alguna cosa per esmorzar. Khao San Road està força mal comunicat com sabíem gràcies a la guia de Bangkok d’en Pol de Mundo Nómada. Per cert, a la seva pàgina podeu trobar molta informació útil sobre Àsia i organitzen viatges a mida! Després d’una bona estona de trajecte, arribem quan l’ambaixada ja ha tancat i demà hem de tornar!

bangkok 1 (25)bangkok 1 (22)

                                                                                                                                                                                                                                               Bangkok és una ciutat neta i endreçada, molt cosmopolita amb una xarxa de trasport públic super eficient i sense brossa als carrers! Potser tot ens sembla més correcte perquè venim de la Índia i allà absolutament tot era un caos continu hehehe El fet que tot estigui tan correcte també es nota amb els preus doncs ens hem trobat que veníem d’un pressupost més que baix i aquí la cosa es dispara però alhora se’ns dispara l’enginy per estalviar.

bangkok 1 (17)bangkok 1 (18)

                                                                                                                                                                                                                                                        

bangkok 1 (4)

La parada a la ciutat és curta, haurem de venir en diverses ocasions i aquest cop la idea no és pas visitar les zones turístiques. Passegem sota el sol infernal que cau i la humitat que fa fins i tot caminar, una feina ben difícil. Ens apropem a la zona dels centres comercials a fer el xafarder i a comprar alguna cosa de tecnologia que ens feia falta per poder ficar-nos al mar i deixar constància de la vida submarina que hi té lloc!

bangkok 1 (2)bangkok 1 (1)

                                                                                                                                                                                                                                                 Passem pel centre comercial MBK, allà hi ha falsificacions de tot el que us pugeu imaginar i força tecnologia de segona mà i a més, hi fa fred! És la tònica habitual en tots els centres comercials, a fora una calor infernal i a dins, és possible necessitar fins i tot un jersei.

bangkok 1 (7)

També passem pel centre comercial Siam Paragon, uns dels més luxosos amb les marques que es poden trobar a tot el món i a preus internacionals. Entre centre comercial i centre comercial esgotem les hores i ens firem! Toca tornar cap a casa a sopar una mica i a intentar dormir perquè l’endemà ens hem de llevar encara més aviat per arribar a l’ambaixada de la Xina a una hora més prudent.

bangkok 1 (3)bangkok 1 (5)

                                                                                                                                                                                                                                               Després del viacrucis fins a l’ambaixada de la Xina, recollim paperassa i no ens aclareixen massa cosa. Fer un visat a la Xina des de fora de casa és una mica complicat quan fas un viatge llarg perquè exigeixen bitllet d’entrada i sortida, entre d’altres coses!

Sortim d’allà i just davant de la parada de metro de Phra Ram 9 hi ha un centre comercial on hem pogut passejar pel seu supermercat, el Tesco Lotus. A nosaltres ens agrada més que el 7Eleven. Hi ha gran varietat de menjar i pots crear la teva pròpia amanida, comprar menjar preparat, fruita llesta per menjar, etc. I a bons preus. Allà mateix hi ha un restaurant on pots seure a menjar. I l’altra opció que hem utilitzat ha estat omplir la targeta amb calers, triar el que vols i seure a menjar! Passem una bona estona voltant i quan estem esgotats, tornem cap a casa.

Fem una volta per Khao San Road i mengem alguna cosa pel carrer! Venint de la Índia, ho trobem tot molt car i segurament no ho és però així és la vida, necessitarem uns dies d’aclimatació als preus per ser una mica menys garrepes!

DCIM100GOPRObangkok 1 (54)

                                                                                                                                                                                                                                                      

bangkok 1 (58)bangkok 1 (57)

                                                                                                                                                                                                                                                    L’endemà al matí ens llevem amb energia per visitar el temple Wat Pho. Aquest temple és famós perquè acull al seu interior una de les imatges de Bangkok, el buda reclinat. Khao San Rd està relativament aprop dels llocs que cal visitar de Bangkok. Teniu aprop Chinatown, El Gran Palau i alguns altres temples. Per tant, tot i la calor, s’hi pot anar caminat! Mai havíem estat a Thailàndia i quedem impressionats per les construccions dels seus temples. Si aquí estem així, no volem ni saber què passarà quan arribem a la Xina!!!

bangkok 1 (20)

bangkok 1 (21)

Bangkok és una ciutat molt gran, una metròpolis baja però el sorprenent és que enmig de tot l’ambient de ciutat gran vas trobant-te de morros amb molt temples i templets que amenitzen el passeig ja sigui a peu, en barca pels canals, en bus o en Skytrain 😉

bangkok 1 (24)bangkok 1 (23)

                                                                                                                                                                                                                                                      

bangkok 1 (51)bangkok 1 (50)

                                                                                                                                                                                                                                                      Arribem a Wat Pho i cal pagar 100 Bhats i amb l’entrada et donen una ampolla d’aigua de 1/2 l, quin regalàs!

bangkok 1 (61)bangkok 1 (64)

                                                                                                                                                                                                                                                  

bangkok 1 (35)

Primera sorpresa, pensem que serà un temple i prou, però no! És un conjunt de temples a quin més bonic! Està ple de budes dorats i teulades típiques que ens fan mirar boca badats. Què bonic!!!

bangkok 1 (27)bangkok 1 (26)

                                                                                                                                                                                                                                                      

bangkok 1 (33)bangkok 1 (29)

                                                                                                                                                                                                                                                          

bangkok 1 (30)bangkok 1 (31)

                                                                                                                                                                                                                                                  

bangkok 1 (34)

bangkok 1 (38)bangkok 1 (42)

                                                                                                                                                                                                                                                      

bangkok 1 (46)bangkok 1 (47)

                                                                                                                                                                                                                                                          

bangkok 1 (65)bangkok 1 (66)

                                                                                                                                                                                                                                                           

bangkok 1 (48)

Passa el temps molt ràpid i sense andornar-nos-en ens hem tirat a dins més de dues hores. Si anem a aquest ritme, necessitarem una setmana per visitar Bangkok com Déu mana! Quan arribem al temple del Buda reclinat flipem! Jo m’he de ficar una bateta verda per tapar-me (és free) i només entrar ja veus a la bèstia, enorme, sembla que està dormint, no sabem si és d’or però si és així, deu costar una milionada el Buda.

bangkok 1 (36)bangkok 1 (37)

                                                                                                                                                                                                                                                      

bangkok 1 (69)bangkok 1 (70)

                                                                                                                                                                                                                                                      

bangkok 1 (63)

bangkok 1 (74)bangkok 1 (68)

                                                                                                                                                                                                                                                    Passem força estona fent-li fotografies de tort i de través, ens costa marxar i és que ha estat un bon primer contacte amb els temples de Bangkok! En aquest complex també hi ha una escola de massatge thailandès on podeu gaudir d’una bona estona si voleu!

bangkok 1 (43)bangkok 1 (44)

                                                                                                                                                                                                                                                               

bangkok 1 (78)bangkok 1 (72)

                                                                                                                                                                                                                                                           

bangkok 1 (75)bangkok 1 (76)

                                                                                                                                                                                                                                                             

bangkok 1 (77)

bangkok 1 (45)bangkok 1 (32)

                                                                                                                                                                                                                                                                 I anem cap a recollir les motxilles i a comprar alguna cosa per sopar. Avui agafem un bus que ens durà a Chumpong i d’allà agafarem un vaixell que ens durà a Kho Tao, la nostra pròxima aturada!

DCIM100GOPRODCIM100GOPRO

                                                                                                                                                                                                                                                 

Informació per altres viatgers:

 • Si arribeu de nit a Bangkok (nosaltres vam arribar a la 1am) podeu dormir a l’aeroport o agafar un taxi que us costarà uns 400 Bhats fins a Khao San Rd.
 • No cal reservar allotjament, els hotels i Guest House tenen recepció oberta 24h.
 • Ens hem allotjat a Rainbow Guest House a la Chakrapong Rd. (on hi ha la comissaria de policía). És un carrer perpendicular a Khao San Rd. Doble amb ventilador, roba de llit neta, paper WC, bon wifi i recepció oberta 24h. 400 Bhats per parella i nit.
 • Les distàncies a Bangkok són bastant llargues i cal moure’s en transport públic (preferentment metro, bus, skytrain o taxi). Els taxis tenen taxímetre (si el volen posar) o també podeu pactar el preu. El tuk tuk és una altra opció, més cara. Al metro i a l’Skytrain només es paga pel trajecte que fas. Al metro et donen una fitxa de plàstic que passes per un lector a l’entrar i t’obre les portes. A la sortida, fiques la fitxa en un forat i s’obre la porta de sortida. A l’Skytrain el funcionament és el mateix però amb una targeta de plàstic. Sistema de transport molt eficient, ràpid, organitzat i net!
 • Podeu comprar als supermercats 7Eleven que hi ha per tot arreu. Allà hi ha menjar preparat que us escalfen i per fer un mos ràpid és una bona opció. Estan oberts permanentment. A nosaltres ens agrada més el Tesco Lotus que és més gran i hi teniu més opcions i varietat.
 • Temple Wat Pho: Al costat del Gran Palau. Podeu anar-hi caminant des de Khao San Rd (10 minuts) Entrada 100 Bhats per persona. Obert a diari de 8:30 am a 6:30 pm. Nosaltres li hem dedicat més de dues hores. Per entrar a veure el buda reclinat i algun altre buda interessant s’ha de vestir apropiadament, si no teniu roba adient no patiu, us la deixaran a l’entrada.
 • L’ambaixada de la Xina a Bangkok està a l’interior de l’edifici AA Building al C/ Ratchadaphisek Soi, 3. L’horari per gestionar visats és de 9 am a 11:30 pm. Per arribar-hi, podeu agafar un bus des de Khao San Rd. El 15 i el 47 us deixen a Lumphini i des d’allí podeu agafar el metro subterrani o MBT fins a Phra Ram 9.

Posted on 20 Mai, 2014, in Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentaris.

 1. Uau! Quina primera impressió de Thailàndia! Bangkok sembla una ciutat plena de contrastos i coses a veure. Esperem les vostres properes cròniques!
  Disfruteu molt ! Una abraçada nois.

  Manel i Cristina

  • Hola guapos! Doncs venint de la Índia ens ha semblat una ciutat super neta, endreçada, moderna i organitzada. Potser esperàvem més caos 😀 Els contrastos estan a cada pas i ens encanta! Fins i tot la ciutat fa una olor peculiar hehehe Ara ja no ens sorprèn que molta gent s’hi quedi a viure, qui sap…
   Moltes gràcies per llegir-nos, ara deixem Thailàndia per més endavant i ens embarquem cap a Malàisia i Indonèsia, de moment 😉
   Una abraçada,
   Marc i Úrsula

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: